Erinox

MM4 - 4-taktni motorji Makita

Zanesljivi in okolju prijazni


Preizkušeni 4-taktni motorji Makita nudijo: veliko učinkovitost, kompaktno in lahko obliko, čiste izpuste, nizke tekoče stroške, enostavno vzdrževanje in majhno hrupnost - to so prednosti glede na enako velike 2-taktne motorje. 4-taktni motorji Makita nudijo visok navor in veliko konjskih moči. Maks. navor in konjska moč 4-taktnih motorjev Makita sta skoraj enaka kot pri enakovrednem 2-taktnem motorju.

Velika učinkovitost, kompaktna in lahka oblika

Poleg tega smo z uporabo edinstvenega sistema podmazovanja dosegli, da ima v razredu 4-taktnih motorjev, ki so danes na tržišču, najmanjše fizične dimenzije. Z uporabo magnezijeve zlitine pri izdelavi sklopke, pa je tudi najlažji po teži.

V primerjavi z običajnimi 4-taktnimi motorji, proizvajajo Makitini motorji približno 20 do 30 % več moči, zahvaljujoč se visoki učinkovitosti pri izgorevanju in novim izboljšavam, kot so kompaktne svečke.

Edinstven patentiran sistem podmazovanja omogoča uporabo 4-taktnega motorja v delni večpozicijski legi. Uporaba tega sistema omogoča uporabo rezalnikov grmičevja 24.5cc in 33.5cc na poljubnih pobočjih, kot so nabrežja jarkov, rek ali pobočja gorskih gozdov.

Naravne tlačne spremembe v okrovu motorne gredi, ki jih povzroča gibanje bata v cilindru, se izkoristijo za črpanje olja skozi motor. Olje se črpa iz rezervoarja na dnu motorja skozi sistem enosmernih ventilov, kar omogoča zanesljivo podmazovanje in dolgo delovanje, ne da bi moral biti motor v vodoravni legi.

Čiste izpušne emisije

V primerjavi z enakovrednimi 2-taktnimi motorji, so emisije izpustov znatno zmanjšane, da ustrezajo strogim predpisom v svetu, vključno z CARB Tier 3 (Kalifornija, ZDA), EPA faza 2 (ZDA) in EU stopnja 2 (Evropa). Kot prikazuje spodnja tabela, stopnje izpušnih emisij Makitinih 4-taktnih motorjev zlahka opravičijo standardno predpisano stopnjo.

Nizki stroški delovanja

Iz našega primerjalnega testa med 4-taktnimi bencinskimi rezalniki grmičevja Makita 24.5mL in enakovrednim 2-taktnim bencinskim rezalnikom grmičevja, se je premoč Makitinih 4-taktnih motorjev glede na 2-taktne motorje iz istega razreda, pokazala tako v porabi goriva, kot v skupnih stroških, kot jw razvidno iz spodnjih tabel.

Enostavno vzdrževanje

4-taktni motorji Makita uporabljajo neosvinčeni bencin. Upravljavec lahko zato preskoči naslednji postopek priprave in vzdrževanja, ki so potrebni pri uporabi 2-taktnih ali 4-taktnih mešanih motorjih, ki delujejo na osnovi mešanice bencina / olja:

  1. Mešanje bencina in olja pred delovanjem
  2. Odstranjevanje goriva iz rezervoarja po delovanju, nato odstranjevanje prahu iz polnilnih vrat.

Majhna hrupnost

Nizka stopnja hrupa omogoča uporabo celo v mirnem okolju, kot so parki ali bivalna okolja, ne da bi pri tem motili okolico.

Domov Makita Razlaga pojmov