Erinox

LXT - Litij-ion

Lahke Težke


Razmerje med skrajno močjo in težo, 18 Voltov Litij-ion. Makita ima najboljšo in najbolj celovito ponudbo profesionalnih litij-ionskih orodij, ki so na voljo na trgu; ne glede na vrsto vašega poslovanja, bodite prepričani, da ste izbrali najboljše. Nastala je litij-ionska baterija.

Tehnologija revolucionarne baterije

Makitina litij-ionska orodja so se izkazala za zmagovalce na tržišču in zdaj širok izbor orodij Makita ponuja vsestransko izbiro močnih in lahkih profesionalnih orodij za izvedbo poljubnega dela.

Ne da bi postavljali pod vprašaj inžinersko odličnost, ponujajo litij-ionska orodja enako natančnost in kvaliteto, kot bi ju pričakovali od katerega koli orodja Makita.

Trajne litij-ionske baterije so 40 % lažje od podobnih nikelj metal hidridnih baterij. Litij-ionske baterije se odlikujejo po tehnologiji visoke energijske gostote, ki ima 430 % več delovne kapacitete v svoji življenjski dobi kot običajne Ni-Cad baterije. Litij-ionske baterije imajo podaljšan čas ohranjanja svojega naboja - celo po daljšem obdobju skladiščenja bodo obdržale svojo moč.

Lahke in kompaktne

Najbolj neposredna razlika med litij-ionskimi in Ni-MH ali Ni-Cad baterijami je razlika v teži, ki je dosežena z dvema dejavnikoma: kemijsko sestavo in fizikalnimi lastnostmi.

V litij-ionski bateriji je energija shranjena preko gibanja litijevih ionov. Litij ima od vseh elementov tretjo najmanjšo atomsko maso, kar daje bateriji znatno prednost pri varčnosti in teži glede na baterije, ki uporabljajo veliko težje kovine.

Energijska gostota litij-ionskih baterij je tipično dvakrat večja od standardne Ni-Cad, zato je potrebnih manj celic za dosego željene napetosti, tu pa se pridobi največji prihranek pri teži in kompaktnosti baterije.
Več moči, manj teže. Prihranek pri teži pomeni, da lahko Makita doseže 18 Voltov moči iz baterije, ki tehta enako kot 12 Voltna baterija.

Zdaj lahko dlje časa udobno delate

Zmanjšanje teže ob sočasnem ohranjanju moči ima očitne učinke na manjšo utrujenost delavca. Delo z litij-ionskim orodjem bo zmanjšalo utrujenost zaradi manjše teže baterijskega pakiranja, kar bo posledično ugodno vplivalo na zdravje in varnost na delovnem mestu.
Baterija je oblikovana z drsnim prijemom, kar daje največji in varen stik med baterijo in orodjem.

Najugodnejši sistem polnjenja

Nekateri procesi polnjenja lahko pripomorejo k zmanjšanju življenjske dobe baterije, če polnilnik in baterija nista bila osnovana za učinkovito skupno delovanje.

Makita lahko doseže skupno 430 % daljši čas obratovanja svojih litij-ionskih baterij zaradi optimalnega sistema polnjenja. Ta edinstveni sistem omogoča komunikacijo med baterijo in polnilnikom preko vgrajenih centralnih procesnih enot (CPU) v polnilniku in v bateriji. Ta dva ključna elementa sta bistvena za podaljšanje življenjske dobe baterij.

Skozi to dvosmerno komunikacijo med polnilnikom in baterijo, lahko polnilnik prepozna baterijo in prikliče zgodovino polnjenja, analizira stanje baterije in rabo, ter v skladu s tem napolni baterijo.
Glede na stanje baterije jo bo sistem za optimalno polnjenje napolnil hitro, če je nova ali v dobrem stanju, če pa je oslabela zaradi starosti ali napačne rabe, jo bo polnilnik napolnil nežno, da s tem podaljša njen življenjski cikel. Odvisno od analize stanja baterije se bo ustvaril neskončen vzorec polnjenja, ki se bo odlično ujemal s potrebami baterije.

Polnilnik Makita baterijo med polnjenjem hladi, tako da ohranja najugodnejšo temperaturo polnjenja, ki v povezavi z inteligentno naravo tega sistema podaljša čas delovanja baterije do 430 % in omogoča, da je hitri čas polnjenja 22 minut.