Erinox

AVT - tehnologija proti tresljajem

Ročaj proti tresljajem

Ko ročaj prejme tresljaj z ohišja, se s pomočjo krogelnega zgloba, ki deluje kot podpora, v vseh smereh premakne, gumijasti blažilniki absorbirajo to gibanje in s tem zmanjšajo tresljaje, ki se prenesejo do upravljavca.

Stranski ročaj proti tresljajem

Ko ročaj proti tresljajem prejme gibanje s stroja preko osi, se tresljaji razpršijo s pomočjo krogelnega spoja, ki deluje kot podporna točka. Gumijast blažilnik med ROČAJEM in OSJO absorbira vibracije s krogelnega spoja.

  1. Dušenje vibracij AVT mehanizem deluje s prenosom zraka okrog serije komor, ki po vrsti potiska protiutež v nasprotni smeri od bata, zato na ta način izločimo vibracije, ki bi jih bat sicer ustvaril.
  2. Kot dodatna zaščita pred tresljaji se na ustreznih orodjih uporabljajo tudi ročaji za blažitev udarcev.

Kako deluje AVT

Primerjalne analize učinkovitosti zmanjševanja tresljajev pri orodjih Makita za rušenje so med najboljšimi na svetu. Pri reševanju problema tresljajev pri Makitinih AVT izdelkih smo tesno sodelovali z uporabniki in upoštevali njihove potrebe na delovišču.

Da bi profesionalnim uporabnikom zagotovili trajno in zanesljivo opremo, smo vložili vse napore. Diagram na levi kaže koristi AVT pri delu in kako smo uspeli uporabiti to revolucionarno novo tehnologijo pri dveh od naših najtežjih ročnih orodij.

Začetna zaščita

Mehanizem AVT deluje s prenosom zraka okrog komor, ki izmenoma potiska protiutež v nasprotni smeri od smeri bata in na ta način prepreči tresljaje, ki bi jih sicer povzročal bat. Ročaji za sekundarno zaščito pred udarci se na ustreznih orodjih uporabljajo kot dodatna zaščita.